Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g altbackene Brötchen, in Stücken
-
100
g Bierkäse, in Stücken
lub 100 g Gruyère Käse, in Stücken - 100 g Kartoffeln, mehligkochend, gegart, abgekühlt, in Stücken
- 100 g Saure Sahne
- 1 Ei
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Liebstöckel, getrocknet
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 Std.
Semmelknödel
50 min
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2u. 10min
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2 Std. 35 Min
Grießnockerl
30min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Serviettenknödel
1h 10 min
Kässpatzen
1 Std. 15 Min