
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 2 Stücke Orangenschale unbehandelt (1 x 4 cm)
- 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
- 4 Eier
- 50 g Butter
- 1 TL Kakaopulver
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 394 kcal / 1644 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 godz. 30 min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Schokoladen-Mousse
5 min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Mohn-Marzipan-Creme
3 godz.
Schnellstes Mousse au Chocolat
5 min