Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 2 Stücke Orangenschale, unbehandelt (1 x 4 cm)
- 150 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 4 Eier
- 50 g Butter
- 1 TL Kakaopulver
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 394 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Nougat-Panna-Cotta
4h 15min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20 min
Maronen-Schoko-Mousse
4h 30min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Schnelles Trifle
15min
Kürbiskernparfait
5h 45min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Erdbeermousse
4h 15min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 godz. 15 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min