Herzhafte Krautkrapfen mit Speck

Herzhafte Krautkrapfen mit Speck

4.4 156 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Teig:
  • Mehl
    370 g
  • Ei
    1
  • Öl
    40 g
  • Wasser
    120 g
  • Essig
    10 g
  • Salz
    ½ TL
Füllung und Fertigstellung:
  • Butter zum Einfetten
  • altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Speckwürfel
    200 g
  • Sauerkraut
    500 g
  • Wasser
    540 g
  • Salz nach Geschmack
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2905 kJ / 695 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 8.9 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...