Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig:
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- Butter zum Einfetten
- 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- Salz nach Geschmack
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2905 kJ / 695 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 8.9 g
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50min
Spätzle
30 Min
Milchrahmstrudel
1 godz. 30 min
Grießnockerl
30 Min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1 Std. 15 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Kräuter-Kaiserschmarren mit Rahmpilzen
40 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55 λεπτ.
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min