Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Joghurt (1% Fett)
- 100 g Sauerrahm
- ¾ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 TL Salz
- 1 Bund frischer Schnittlauch (ca. 20-25 g), in Röllchen
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 30 g Semmelbrösel
- 40 g Speisestärke
- 500 g Hokkaidokürbis, in Stücken (siehe Tipp)
- 30 g Kürbiskerne
- 2 Eier
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 271 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1275 mg
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1h 25min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30min
Vollkorn-Topfen-Fladen mit Kürbis
1h 15min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40min
Reis-Zucchini-Puffer
50min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Kürbisrösti mit Kräuterdip und Landschinken
30min
Brokkolilaibchen mit Nusskruste
55min
Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce
50min