Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Fischfilets, (Dorsch, Kabeljau), angetaut, in Stücken (3 cm)
- 2 Semmeln, frisch, in Stücken (3 cm)
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Dillspitzen, getrocknet
- 1 EL Zitronensaft
- 2 - 3 EL Semmelbrösel, zum Panieren
- 6 EL Sonnenblumenöl, zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 235 mg
Alternatywne przepisy
Gefülltes Brathenderl
1 Std. 45 Min
Linzer Seidenknödel
50 min
Bretonische Fischfrikadellen auf Tomaten-Aioli
35 min
Paprikahendl
1 Std.
Fischfrikadellen mit Reis, Brokkoli und Curry-Ingwer-Sauce
1 Std.
Backfisch
40 Min
Putenbulette Berliner Art
1 Std. 25 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Blumenkohl-Käse-Patties
30 Min
Zandergulasch
45 Min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min