Grießauflauf
TM6 TM5

Grießauflauf

4.7 (421 ocen)

Składniki

Grießauflauf

  • 100 g Butter, in Stücken
  • 1 EL Semmelbrösel zum Ausstreuen
  • 500 g Milch
  • 4 Eier (Größe M)
  • 100 g Grieß, Weichweizen
  • 1 Prise Salz
  • 80 g Feinkristallzucker
  • 1 TL Orangenschale, gerieben
  • 2 EL Rosinen

Zwetschkenkompott

  • 500 g Zwetschken, frisch, halbiert, entsteint
  • 30 g Feinkristallzucker
  • 1 Zimtstange
  • 150 g Wasser
  • 2 EL Maisstärke, in 2 EL kaltes Wasser eingerührt
  • Ahornsirup, nach Geschmack
    lub Honig, nach Geschmack

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2551 kJ / 610 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
72 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
6 g
Sód
200 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy