
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Hartweizen
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 526 kJ / 126 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 103 mg
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Grießnockerl
30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Waldviertler Knödel
1h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min.
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min.
Grammelknödel
1h 30 min.
Leberknödel
55 min.
Sachertorte
1h 30 min.
Serviettenknödel
1h 10 min.