Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Bierkäse, in Stücken
- ½ Bund frische Petersilie (ca. 15 g), Blättchen abgezupft
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 130 g Erdäpfel, gekocht und ausgekühlt, in Stücken
- 200 g Semmelwürfel
- 125 g Sauerrahm
- 125 g Schlagobers
- 30 g Weizenmehl, universal
- 20 g Butter, weich
- 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Apfelessig
- 80 g natives Olivenöl extra
- ½ TL Staubzucker
- 300 g Blattsalat, gemischt, gewaschen und trocken geschleudert
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2098 kJ / 501 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 923 mg
Alternatywne przepisy
Spinatknödel auf Tomatenragout
1h
Marillenknödel "die Besten"
1h
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2h 35min
Grießnockerl
30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min.
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Kas-Press-Knödel
45 min.
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Serviettenknödel
1h 10 min.