Kaspressknödel mit Blattsalat

Kaspressknödel mit Blattsalat

4.5 632 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Bierkäse in Stücken
    200 g
  • frische Petersilie (ca. 15 g), Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Erdäpfel gekocht und ausgekühlt, in Stücken
    130 g
  • Semmelwürfel
    200 g
  • Sauerrahm
    125 g
  • Schlagobers
    125 g
  • Weizenmehl, universal
    30 g
  • Butter weich
    20 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 ½ TL
  • Apfelessig
    20 g
  • natives Olivenöl extra
    80 g
  • Staubzucker
    ½ TL
  • Blattsalat, gemischt gewaschen und trocken geschleudert
    300 g
  • Butterschmalz zum Ausbacken

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 501 kcal / 2098 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 923 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...