Urządzenia i Akcesoria
Krem kokosowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
16 porcji
Składniki
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
400 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
60 g cukru pudru
-
20 - 25 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
-
80 g wiórków kokosowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99.1 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
782.4 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.