Urządzenia i Akcesoria
Baranek wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
80 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta do posypania
-
90 g cukru
-
2 jajka
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
80 g likieru jajecznego
-
115 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
119.4 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
927.4 kJ /
221.7 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 Std. 40 Min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 Min
Lody kokosowe
6 Std. 30 Min
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 Min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 Std.
Ciasteczka w zwierzęce wzory
1 Std. 30 Min
Grissini na trzy sposoby
1 Std. 40 Min
Perłowy tort piętrowy
72 Std.
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48 Std.
Tort Sachera
3 Std. 30 Min
Biszkopt genueński z masłem
4 Std.