
Urządzenia i Akcesoria
Baranek wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
bułka tarta do posypania
-
cukru90 g
-
jajka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
-
likieru jajecznego80 g
-
mąki pszennej115 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
221.7 kcal /
927.4 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
119.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)
35 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)
40 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 godz. 15 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min