Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de rhubarbe, en morceaux (2 cm)
- 200 g de sucre en poudre
- 120 g d'amandes, avec peau
- 1 orange, les zestes et 50 g de jus
- 2 oeufs (larges)
- ½ c. à café de levure chimique
- 150 g de beurre en dés, et un peu plus pour graisser
- 100 g de farine fermentante
- 25 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boules de neige au chocolat
1sa
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40 dk
Poivrons farcis "Jack O'Lantern"
1 godz. 30 min
Couronne à la pomme et au citron
50 dk
Glace à la rhubarbe
36h 25min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50min
Soupe mystère
45 dk
Frangipane aux poires
1 godz. 30 min
Biscuits à la rhubarbe et au citron
1sa
Mousse au chocolat à l'orange
2h 20min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 dk
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35 dk