![Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A99559A8-4D6B-4816-BE8D-5184909E26C4/Derivates/3a75ff67-e24d-4223-a37c-a8898aeb8ed5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di bieta verde a costa argentata
- 15 g di mandorle pelate
- 1000 g di acqua
- 80 g di lenticchie rosse, secche
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di sciroppo di acero
- 2 cucchiai di aceto di mele
- 3 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 4 cucchiaini di olio extravergine di oliva
- 200 g di polpa di papaya a dadini (1 cm)
- 2 cipollotti a rondelle
- 50 g di Feta sbriciolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1650 kJ / 394 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Vellutata di coste
35 Min
Insalata di cavolfiori e patate
30min
Contorno di cavolo riccio al cocco
25min
Insalata di zucchine e asparagi
35 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Patate e fagiolini al pesto
35 Min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Fagiolini in gremolada
30min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40min