Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 baguettes, parbaked, (cut in 24 x 1 cm slices)
- 3 - 4 Tbsp extra virgin olive oil
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g red onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 6 anchovy fillets, in oil, drained
- 100 - 120 g tinned tuna, in brine, drained
- 225 g tinned chopped tomatoes
- 2 Tbsp tomato purée
- 25 g pickled baby capers, drained
- ½ tsp chilli flakes (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 12 pitted black olives, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 276 kJ / 66 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min
Tuna Tapenade
5 min
Tuna Tapenade on Cucumber
10 min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1u. 20min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
5h 30min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Pea Gazpacho
4h 15min
Salmon tartare
25min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Spinach and Parmesan Soup
45min