![Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6) Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/16a30f29b5c9ac2ffb8f82052c2e97a7/Derivates/b9e909610c2190dc424bd936cfab79b487da06f8.jpg)
Wersje kompatybilne
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plum tomatoes
- 160 g aubergine, washed, ends removed, halved lengthways
- 2 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 25 g walnut halves
- 1 garlic clove
- 50 g fresh basil leaves
- 100 g olive oil
- 200 g goat's cheese, soft, thinly sliced
- 4 pinches dried oregano
-
50
g honey
lub agave syrup - 40 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.4 kJ / 515.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 660.2 mg
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole; BBQ Jackfruit Burritos
1 godz.
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1h 15min
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24h
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min