Wersje kompatybilne
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plum tomatoes
- 160 g aubergine, washed, ends removed, halved lengthways
- 2 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 25 g walnut halves
- 1 garlic clove
- 50 g fresh basil leaves
- 100 g olive oil
- 200 g goat's cheese, soft, thinly sliced
- 4 pinches dried oregano
-
50
g honey
lub agave syrup - 40 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2157.4 kJ / 515.6 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 660.2 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Guinness® Bread
1h 45min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Potato Curry Soup
35min
Baked Rice with Grated Apples (TM6)
50min
Fluffy Japanese Cheesecake
1 Std. 50 Min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1 Std. 55 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min