Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 30 g lemon juice
- 300 g tinned tuna in oil, drained
- 20 g olive oil
- 85 g mascarpone
- 1 anchovy fillet
- 2 garlic cloves
- 40 g black olives, pitted
- 15 g pickled capers, drained
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 cucumber, large, sliced in 32 (5 mm)
- 1 - 2 fresh red chillies, sliced (2 mm), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 157 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Tuna Tapenade
5min
Torta Caprese
55 min
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1h 25 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Salmon tartare
25 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15 min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20 min
Hot Artichoke Dip
30 min