
Wersje kompatybilne
Carottes rôties au thym et à la menthe (avec le Peeler)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- ¼ - ½ c. à café d'ail en poudre
- ¼ c. à café de poudre de paprika
- ¼ c. à café de sel
- du poivre noir moulu selon vos goûts
- 800 g de carottes de gros calibre, en morceaux uniformes (5 cm)
- 1110 g d'eau
- des feuilles de menthe fraîche pour garnir
- des feuilles de thym frais pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 145.1 kcal / 607 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 293.7 mg