Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Suppengrün (ca. 300 g), in Stücken (z.B. Sellerie, Möhre, Porree)
- 15 g Öl
- 500 g Wildschwein-Hackfleisch
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 500 g passierte Tomaten
- 50 g Tomatenmark
- 2 TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
- 2 TL Gewürzpaste
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 500 g Nudeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 304 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1h 30 min.
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2h
Bolognesesauce
45 min.
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2h
Sous-vide gegarter Schweinebauch mit Kartoffel-Endivien-Stampf
13 godz. 15 min
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45 min.
Hühner-Kraft-Suppe
2 Std. 10 Min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 min.
Hirschgulasch-Suppe
1h 30 min.
Ochsenbäckchen
5h
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3h 50min
Smoked Gulasch mit Bacon
4h