Miesmuscheln

4.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
    20 g Olivenöl
  • Porree nur der weiße Teil, in Ringen (1 cm)
    170 - 200 g
  • trockener Weißwein
    250 g
  • Wasser
    200 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Thymian
    1 Zweig
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen
  • Miesmuscheln, frisch, gesäubert
    800 - 1000 g
  • Petersilie gehackt, zum Garnieren
  • Zitrone geviertelt, zum Beträufeln
  • Baguette in Scheiben, zum Servieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 949 mg
Białko 28 g
Kalorie 1326 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...