Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g raw almonds
- 30 g psyllium husks
- 2 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp Himalayan salt or celtic sea salt
- 3 egg whites
- 30 g apple cider vinegar
- 250 g water, boiled
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1134.8 kJ / 270.2 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 626.8 mg
Alternatywne przepisy
Almond tortillas
1h 30 min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Gluten free sourdough bread
192 godz. 20 min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Gluten free plain flour
5 Min
Gluten free breakfast pizza
1h 20 min
Gluten free tortillas
40 Min
Gluten free flour mix
10 min
Paleo sandwich bread
1h 30 min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Gluten free baking powder
5 Min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min