Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Corn chips
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ½ tsp mustard powder
- ½ tsp ground paprika
- 190 g polenta
- 110 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp baking powder
- 120 g milk
- 50 g olive oil
- 1 tsp tamari
Salsa roja
- 30 g brown onion
- 1 garlic clove
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 300 g fresh tomatoes, blanched, skins removed, deseeded and cut into halves (see Tips)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 15 g olive oil
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.8 kJ / 329.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1152.6 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Slow cooked Mexican beef
1h 30 min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min
Red rice
55 min
Achcharu (pickle)
48 Std. 30 Min
Arrabbiata sauce
20 min
Basil pesto
10 min
Tomato pasta sauce
40 Min
Layered Mexican dip
25 min
Satay sauce
15min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30 min
Refried beans
10 min