Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Corn chips
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ½ tsp mustard powder
- ½ tsp ground paprika
- 190 g polenta
- 110 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp baking powder
- 120 g milk
- 50 g olive oil
- 1 tsp tamari
Salsa roja
- 30 g brown onion
- 1 garlic clove
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 300 g fresh tomatoes, blanched, skins removed, deseeded and cut into halves (see Tips)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 15 g olive oil
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.8 kJ / 329.7 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1152.6 mg
Alternatywne przepisy
Satay sauce
15 Min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 Min
Poached eggs
25min
Basil pesto
10 Min
Smoky chipotle beans
30 Min
Zhoug
10 Min
Lime and chilli corn
40 Min
Jalapeño chicken lettuce wraps
30 Min
Mustard balsamic vinegar dressing
10 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15min
Tomato pasta sauce
40 Min
Traditional gravy
25min