Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 - 2 pinches salt
- 300 g large shell pasta
- 1 tbsp olive oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 30 g salted butter
- 30 g dry white wine
- 30 g plain flour
- 400 g full cream milk
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste, plus extra for serving
- 100 - 120 g Danish blue cheese, broken into pieces, plus extra for serving
- 50 g walnuts, cut into pieces, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2799 kJ / 666 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Chicken fusilli with mushrooms
40 Min
One pot pasta with chorizo
35 Min
Asparagus risotto
40 Min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Mushroom stroganoff
20 Min
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1h 40 min
Pasta primavera
1 Std.
Schiacciata (dessert pizza)
2h 5min
Sweetcorn and potato chowder
40 Min
Ala hodi (Potato curry)
40 Min
Vegetable pilaf
1 Std.
Linguine with salmon and herbs
25 Min