Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schalotten
- 400 g Topinambur, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 70 g Weißwein
- ¾ TL Pfeffer
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Muskat
- 200 g Sahne
- 1 Stück Schwarzer Trüffel aus dem Glas, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1168 kJ / 279 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 317 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1 Std.
Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
2 godz. 30 min
Grünes Spargel-Risotto
45 Min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1h 10min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35 Min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 Min
Schwarzwurzel-Haselnuss-Risotto
30 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Fenchel-Maroni Suppe
35 Min
Süßkartoffel-Selleriecremesuppe
35 Min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Kürbis-Orangen-Suppe mit Ingwer
30 Min