Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Salatgurken, in Stücken
- 1 Avocado, reif, nur das Fruchtfleisch, in Stücken
- 40 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz
- 250 g Joghurt, 3,5% Fett
- 2 TL Senf, scharf
- 2 EL Balsamico, hell
- 2 EL geriebene Zitronenschale
- 100 g Wasser, kalt
- 2 Prisen Pfeffer, weiß
- 50 g Crème fraîche
- 1 EL Dill zum Garnieren
- 2 EL rote Paprika, klein gewürfelt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 15min
Gurkenkaltschale
15min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4h 30 min
Kalte Paradeiser-Erdbeer-Suppe mit Basilikumcreme
50 Min
Wassermelonen- Gazpacho
1 Std. 30 Min
Gurken-Melonen-Suppe
40 Min
Gurkenkaltschale
2 Std. 15 Min
Gazpacho
20 Min
Kalte Gurkensuppe
15min
Gazpacho Andalusia
40 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min