Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel frische Dille, Blättchen abgezupft
- 2 Stück Salatgurken, geschält und Kerne entfernt, in Stücken
- 220 g veganer Sauerrahm (z. B. Joya Cremesse oder selbst gemacht)
- 250 g Sojajoghurt
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Blättchen frische Minze
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 591 kJ / 141 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 15min
Gurkenkaltschale
15min
Wels mit Kümmel-Borschtsch
1h 15min
Wassermelonen- Gazpacho
1 Std. 30 Min
Kalte Caprese-Suppe
2 Std. 15 Min
Gurken-Melonen-Suppe
40 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1小时 20 分钟
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1 Std. 50 Min
Kalte Gurkensuppe
15min
Gazpacho Andalusia
40 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min