Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 30 g Wasser
-
¼
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ Zitrone, unbehandelt, ¼ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Tahin
- 2 Prisen Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 Baguette, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauchpaste
20min
Blumenkohl-Hummus
35 min
Mediterraner Paradeiser-Linsen-Aufstrich
1 Std. 20 Min
Hummus aus dicken Bohnen
1 Std. 15 Min
Rote-Linsen-Aufstrich
35 min
Avocado-Bohnen-Hummus
10min
Paprika-Hummus
10min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25min
Grüne Erbsen-Hummus
20min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5 Min
Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich
1 Std.
Rote-Bete-Hummus
50min