
Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Hummus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Bärlauchblätter, frisch halbiert30 g
-
Kichererbsen (Abtropfgew. 285 g), abgetropft1 Dose
-
Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln20 g
-
Wasser30 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht¼ TL
-
Zitrone unbehandelt, ¼ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst½
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Tahin20 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen2 Prisen
-
Baguette in Scheiben1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
399 kcal /
1669 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Bärlauch
18 Przepisów
Niemcy
Niemcy