Bärlauch-Hummus

Bärlauch-Hummus

4.3 334 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    30 g
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
    1 Dose
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    20 g
  • Wasser
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ¼ TL
    ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Zitrone unbehandelt, ¼ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Tahin
    20 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    2 Prisen
  • Baguette in Scheiben
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 399 kcal / 1669 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...