Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle

Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle

4.4 131 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

Kräuteröl
  • Rapsöl
    50 g
  • gemischte Kräuter (z.B. Petersilie, Kerbel, Basilikum), abgezupft
    10 g
Knollenselleriesuppe
  • Knollensellerie in Stücken
    400 g
  • Petersilienwurzeln in Stücken
    80 g
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    40 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    3 Prisen
  • Pinienkerne grob gehackt
    30 g
  • Wermut (z.B. Noilly Prat)
    20 g
  • Zitronensaft nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Milch
    150 g
  • Räucherforellenfilets in mundgerechten Stücken
    125 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 771 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...