
Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Selleriecremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knollensellerie in Stücken300 g
-
Süßkartoffel in Stücken300 g
-
Butter in Stücken40 g
-
Wasser700 g
-
Weißwein, trocken (opcjonalnie)50 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Zitronensaft20 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer1 TL
-
Muskat3 Prisen
-
Olivenöl1 TL
-
gehobelte Mandeln4 EL
-
Kürbiskerne1 EL
-
Schwarzkümmel-Samen½ TL
-
Chiliflocken2 Prisen
-
Sahne200 g
-
Kürbiskernöl (opcjonalnie) zum Servieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
271 kcal /
1133 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
293 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy