Selleriecremesuppe mit Chilibutter
TM6 TM5

Selleriecremesuppe mit Chilibutter

4.3 (355 ocen)

Składniki

  • 30 g Olivenöl
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 100 g Kartoffeln, in Stücken
  • 500 g Knollensellerie, in Stücken
  • 600 g Wasser
  • 150 g Weißwein, trocken
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 60 g Butter
  • 1 rote Chilischote, frisch, in Ringen
  • 30 g Pinienkerne
  • 200 g Sahne
  • 1 TL Senf
  • 2 Prisen Muskat
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1295 kJ / 309 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy