Selleriecremesuppe mit Chilibutter

Selleriecremesuppe mit Chilibutter

4.3 397 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    30 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Kartoffeln in Stücken
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken
    500 g
  • Wasser
    600 g
  • Weißwein, trocken
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Butter
    60 g
  • rote Chilischote, frisch in Ringen
    1
  • Pinienkerne
    30 g
  • Sahne
    200 g
  • Senf
    1 TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 1295 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...