Urządzenia i Akcesoria
Cremig-rauchige Paprika-Bolognese (vegan)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen
Składniki
-
Spitzpaprika, rot geviertelt350 g
-
Tomatenmark25 g
-
Olivenöl25 g
-
Misopaste hell25 g
-
Knoblauchzehe1
-
Röstzwiebeln1 TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Pfeffer und etwas mehr zum Abschmecken½ TL
-
Salz und mehr zum Kochen und Abschmecken½ TL
-
Kokosmilch125 g
-
Wasser zum Kochen
-
Hackfleisch, vegan (siehe Tipp)200 g
-
Nudeln (z. B. Spaghetti)180 g
-
Frühlingszwiebel (opcjonalnie) in feinen Ringen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1096 mg
Białko
38 g
Kalorie
3166 kJ /
757 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
13.3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
That's hot!
27 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8 godz.
Vegane Bolognese
50 min
Veganes Champignon-Masala
25 min
Vegane Paprika-Rahmsauce
40 min
Vegane Tomatensuppe mit Linsenbällchen
1 godz.
Vegane Pasta mit Erdnusssauce und Gemüse
30 min
Veganes Paprika-Gulasch
45 min
Veganes Pilzgulasch mit Semmelknödeln
35 min
Vegane Linsen-Lasagne
3 godz.
Vegane Mac and Cheese
1 godz.
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Vegane Lasagne
1 godz. 50 min