Insalata di pasta con pomodori e spinaci

Insalata di pasta con pomodori e spinaci

4.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 5 - 10 g di peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie) senza semi, a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di pomodori maturi a pezzi
  • 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • ½ - ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 2 ½ cucchiaino di sale
  • 1200 g di acqua
  • 280 g di pasta secca tipo farfalle penne o fusilli
  • 80 - 100 g di spinaci baby freschi
  • 100 g di olive nere denocciolate
    100 g di olive verdi denocciolate
  • 40 - 60 g di cipolla rossa a fette sottili (1 mm)
  • 10 g di foglie di basilico fresche
  • 200 - 250 g di mozzarella

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 542 kcal / 1345 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 68.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 2171.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...