Petti di pollo al peperoncino e lime con riso di cavolfiore

Petti di pollo al peperoncino e lime con riso di cavolfiore

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Pollo al peperoncino e lime
  • ½ mazzetto di coriandolo fresco solo le foglie
  • 1 peperoncino jalapeño fresco senza semi
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 130 g di succo di lime
  • 115 g di olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di sciroppo di agave
  • ¼ cucchiaino di cumino in polvere
  • 4 petti di pollo senza pelle
  • cipolla per spennellare la griglia
Riso di cavolfiore
  • 510 g di cimette di cavolfiore
  • 570 g di acqua
  • formaggio stagionato messicano di Cotija sbriciolato, per guarnire
    ricotta fresca, sbriciolato, per guarnire
  • coriandolo fresco per guarnire
  • 1 lime a spicchi, per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 465 mg
Białko 57 g
Kalorie 1937 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...