Penne integrali con fagiolini, peperoni e formaggio primo sale
TM6

Penne integrali con fagiolini, peperoni e formaggio primo sale

4.4 (19 ocen)

Składniki

  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 1500 g di acqua
  • 200 g di fagiolini sottili, a pezzi (2 cm)
  • 200 g di peperoni, a pezzi (2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale grosso
  • 300 g di pasta integrale corta, a piacere
  • 200 g di formaggio primo sale a tocchetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1991.5 kJ / 476 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
53.5 g
Tłuszcz
19.9 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Błonnik
6.1 g
Sód
544.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy