Pollo arrosto con verdure

2.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla in quarti
  • 2 cucchiaini di paprika in polvere, affumicata
  • 1 cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
  • 2 cucchiaini di origano secco
  • 2 cucchiaini di timo secco
  • 1 cucchiaino di rosmarino secco
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 110 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di aceto bianco
  • 150 g di vino bianco
  • 1500 - 2000 g di pollo intero, pulito
  • 500 g di acqua
  • 250 g di scalogni a fette (1 cm)
  • 250 g di patate pelate e a fette (3 cm)
  • 250 g di carote pelate e a rondelle (3 cm)
  • 250 g di patate americane dolci pelate e a fette (3 cm)
  • 2 cucchiaini di erbe aromatiche della Provenza

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 966.7 kcal / 4044.7 kJ
Białko 59.8 g
Tłuszcz 55.3 g
Węglowodany 57.2 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 1248.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...