
Urządzenia i Akcesoria
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
biszkoptów lady fingers przełamanych na pół40 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji30 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki75 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki75 g
-
malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
-
cukru20 - 30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
białego wermutu (np. Martini bianco), do nasączenia4 łyżki
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514 kcal /
2151 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
318.6 mg