
Urządzenia i Akcesoria
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
40 g biszkoptów lady fingers przełamanych na pół
-
30 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji
-
75 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
75 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
50 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 - 30 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 łyżki białego wermutu (np. Martini bianco), do nasączenia
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514 kcal /
2151 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
318.6 mg