
Urządzenia i Akcesoria
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
40 g biszkoptów lady fingers przełamanych na pół
-
30 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji
-
75 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
75 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
50 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
20 - 30 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 łyżki białego wermutu (np. Martini bianco), do nasączenia
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
514 kcal /
2151 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
318.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Panna cotta
3 godz. 15 min
Serniczki w słoikach
4 godz.