Burger de pomme de terre aux épinards

Burger de pomme de terre aux épinards

3.8 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
10 portions

Składniki

  • 500 g de pommes de terre à chair ferme coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 170 g d'oignons coupés en deux
  • 2 œufs
  • 30 g de flocons d'avoine, fins
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 gousse d'ail
  • 350 g de feuilles d'épinards frais
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 30 g d'huile végétale
  • 20 g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
    20 g de beurre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 140.5 kcal / 587.8 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 14.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 574.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...