
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne mit Auberginen-Bolognese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken130 g
Auberginen-Bolognese
-
Möhren in Stücken100 g
-
Knollensellerie in Stücken100 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehen2
-
Majoran abgezupft1 Bund
-
Olivenöl30 g
-
Auberginen in Stücken (3-4 cm)500 g
-
Rotwein, trocken150 g
-
Tomatenmark100 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose400 g
-
Salz2 geh. TL
-
Pfeffer1 TL
-
Zucker1 TL
Béchamelsauce und Fertigstellung
-
Milch650 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Mehl60 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Lasagneplatten trocken300 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
562 kcal /
2353 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
1664 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Rock deinen Ofen!
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy