Wersje kompatybilne
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blumenkohl und Knusperkartoffeln
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ TL Salz
- 1 geh. TL Natron
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL italienische Kräuter, getrocknet
- 80 g Öl
- 500 g Wasser
- 500 g Drillinge
- 650 g Blumenkohlröschen, ggf. halbiert
- 30 g Paniermehl zum Bestreuen
Vegane Hollandaise
- 90 g vegane Margarine, in Stücken
- 50 g Mehl
- 190 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g Senf, mittelscharf
- 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Kurkuma
- ½ TL Kala Namak (siehe Tipp)
- 230 g Sahnealternative aus Soja
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2751 kJ / 657 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veganer Dürüm
30min
Sellerie-Schnitzel mit Sesam-Panade und Kartoffelpüree
1h
Vegane Linsen-Lasagne
3 Std.
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Veganes "Thunfisch" Baguette
15min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1h 20min
Veganes Zaziki mit Dampfgemüse
40min
Veganer Shepherd's Pie
1h 40min
Veganes "Butter Chicken"
50min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkohl
2h 20min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min
Vegane Mac and Cheese
1h