
Urządzenia i Akcesoria
Falafeln mit Paprika-Tomaten-Gemüse
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
Falafeln
-
Petersilie abgezupft½ Bund
-
Minze abgezupft½ Bund
-
Koriander abgezupft1 Bund
-
Öl20 g
-
Zwiebeln halbiert2
-
Knoblauchzehe1
-
Kichererbsen (à 400 g), abgetropft und abgespült2 Dosen
-
Mehl50 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Chiliflocken1 TL
-
Koriander, gemahlen½ TL
-
Ei1
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer¼ TL
Gemüse und Fertigstellung
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl und mehr zum Frittieren20 g
-
Tomatenmark50 g
-
Zucker1 TL
-
Cherry-Tomaten halbiert300 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Lorbeerblätter, getrocknet2
-
Paprika de la Vera1 TL
-
Paprika bunt, in Stücken (2 cm)400 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
657 kcal /
2750 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
101 g
Błonnik
48.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1330 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy