Trufle kakaowe z pulpą migdałową

Trufle kakaowe z pulpą migdałową

4.6 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
20 sztuk

Składniki

  • 170 - 190 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji napoju migdałowego, dokładnie odciśniętej, podzielonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 240 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
  • 40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 54.2 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 373.7 kJ / 89.3 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...