Urządzenia i Akcesoria
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
20 sztuk
Składniki
-
170 - 190 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji napoju migdałowego, dokładnie odciśniętej, podzielonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
240 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
-
40 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
54.2 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
373.7 kJ /
89.3 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 Min
Sezamki
1 Std. 50 Min
Napój kokosowy
10 Min
Napój owsiany
1 Std. 10 Min
Napój z orzechów nerkowca
10 Min
Napój migdałowy z daktylami
1 Std. 20 Min
Wegańskie kulki mocy
15 Min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 Std. 20 Min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 Std. 10 Min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 Std. 10 Min
Masło z orzechów nerkowca
50 Min
Batoniki na dobre wyniki
3 Std. 30 Min