
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 27 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
-
owoców suszonych, mieszanych np. rodzynek, żurawiny, moreli, daktyli700 g
-
brandy plus dodatkowo 2-3 łyżki300 g
-
wrzącej wody40 g
-
siemienia lnianego brązowego1 łyżka
-
margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki200 g
-
cukru kokosowego200 g
-
pasty waniliowej1 łyżeczka
-
musu jabłkowego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżka
-
octu jabłkowego1 łyżka
-
mąki pszennej pełnoziarnistej200 g
-
migdałów, w słupkach100 g
-
wiśni kandyzowanych pokrojonych w ćwiartki150 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
311.6 kcal /
1303.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
130.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 Min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 Min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 Std. 30 Min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 20 Min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 Std. 30 Min
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 Std. 20 Min
Budyń z syropem klonowym
20 Min
Proteinowy sernik z jabłkami
1 Std.
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 Std. 35 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 Std. 10 Min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 Std. 30 Min