
Urządzenia i Akcesoria
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 kromek
Składniki
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
80 g fig, suszonych przekrojonych na pół
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
200 g mąki żytniej razowej
-
450 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g wody
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
0.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
664.2 kJ /
158.8 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska