Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami

Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami

4.3 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 kromek

Składniki

  • 80 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 80 g fig, suszonych przekrojonych na pół
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 200 g mąki żytniej razowej
  • 450 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g wody
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
    4 łyżeczki suchych drożdży
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 0.1 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 664.2 kJ / 158.8 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...