Urządzenia i Akcesoria
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 kromek
Składniki
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
80 g fig, suszonych przekrojonych na pół
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
200 g mąki żytniej razowej
-
450 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g wody
-
4 łyżeczki suchych drożdży40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
0.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
664.2 kJ /
158.8 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min