Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 batat, mały (200-250 g)
- 2 jajka
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 150 - 200 g cukru
- 300 g orzeszków piniowych (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1267.9 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 19.4 mg
Alternatywne przepisy
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1h
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2h 30min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Pizza na spodzie z batatów
1h 5min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1h
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Lamingtony bez pieczenia
1h
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min