Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz.
10 porcji
Składniki
Wegańskie bezy
-
180 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta kwasku cytrynowego
-
150 g drobnego cukru
-
130 g cukru pudru
Krem migdałowo-kokosowy
-
30 g wiórków kokosowych
-
570 g mleczka kokosowego
-
80 g cukru
-
20 g stewii w proszku z inuliną (patrz wskazówka)
-
10 g pektyny jabłkowej
-
160 g masła migdałowego, prażonego (pasty migdałowej, kremu migdałowego), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
140 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
Mango z kolendrą
-
60 g cukru
-
1 ½ łyżeczki pektyny jabłkowej
-
500 g mango, dojrzałego jędrnego, pokrojonego w ok. 5 mm kostkę
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
kostki lodu do schłodzenia mango
-
zimna woda do schłodzenia mango
-
7 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
Składanie
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
13.6 mg
Białko
6 g
Kalorie
2503.8 kJ /
598 kcal
Tłuszcz
38.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Węglowodany
56.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Panierowana cebula bhaji
30 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Wegańska galaretka owocowa
1 godz. 15 min
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 godz. 20 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3 godz.
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 godz. 40 min