Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1135 g chicken breast, skin on or skinless, boneless, skinless
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
- 340 g artichoke heart, marinated, drained and halved
-
115
g Kalamata olive, pitted, drained
lub 115 g olive, green, pitted, drained - 1 tsp salt
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 5 garlic clove
- 10 sprig dill, fresh, leaves only, to taste
- 115 g red bell pepper, stem and seeds removed, quartered
- 115 g red onion, quartered
-
1
tbsp oregano, dried
lub 5 sprigs oregano, fresh - 340 g heirloom tomato, quartered
- 3 bay leaf, dried
- 1 lemon, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1223 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 493.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Nuggets with Pickle Mayo Dip
1h
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Sweet Potato Pizza
1h 5min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM6)
Brak ocen
Yucatan Style Sopa de Lima
40 min
Acai Nice Cream
10min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30min
New potato and asparagus salad with dill pesto
40 min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6h 5min
Garlic soup
40 min
Tuna-stuffed Tomatoes
35 min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 min