Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1135 g chicken breast, skin on or skinless, boneless, skinless
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
- 340 g artichoke heart, marinated, drained and halved
-
115
g Kalamata olive, pitted, drained
lub 115 g olive, green, pitted, drained - 1 tsp salt
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 5 garlic clove
- 10 sprig dill, fresh, leaves only, to taste
- 115 g red bell pepper, stem and seeds removed, quartered
- 115 g red onion, quartered
-
1
tbsp oregano, dried
lub 5 sprigs oregano, fresh - 340 g heirloom tomato, quartered
- 3 bay leaf, dried
- 1 lemon, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1223 kJ / 292.3 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 493.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic White Rice
35 min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40 min
Chicken mole and avocado papaya salsa
25h
Green Bean Gremolata
25 min
Mixed Herbs Rice
35 min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 min
French Onion Soup (TM5)
1h
Sesame salmon and pea soup
1h
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
Baked Sushi
1h 15min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15 Min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min