Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di sarde fresche eviscerate, squamate e pulite (i filetti)
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro
- 100 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4612 kJ / 1102 kcal
- Białko
- 109.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 64.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Peperonata (TM6)
45min
Tagliatelle di kamut ai funghi (vegan)
1h 40min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5min
Insalata arcobaleno (TM6)
25 min
Verdure insaporite con salsa ai broccoli
30 min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1h 30min
Menù: Filetti di trota con verdure e riso; Gelato alla frutta (Bimby Friend)
1 godz.
Menù: Cotechino, lenticchie e crema per Pandoro (Bimby Friend)
1 godz.
Sugo al basilico
1sa 10 dk
Insalata di cetriolo alla tailandese
15 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Tagliatelle al ragù
1sa 10 dk