![Sarde al sugo di pomodoro Sarde al sugo di pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c996384877c98aa2d5516d6cf9d0cf44/Derivates/21c89cb212ecdddfe744c3a6a9991be7859453a1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di sarde fresche eviscerate, squamate e pulite (i filetti)
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro
- 100 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4612 kJ / 1102 kcal
- Białko
- 109.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 64.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Arrosto di vitello con asparagi confit
2h
Gnocchi di ceci al ragù
1 godz. 15 min
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5h 50min
Tortelli di carnevale al cocco
1h
Sugo al basilico
1j 10 menit
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5min
Nasello in salsa prezzemolata con cuori di carciofo
30min
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35 min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40 min
Frittatina alle zucchine
30min