Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tranches de thon frais (300 g chacune env.)
- 2100 g d'eau
- 1 pincée de sel, et ½ c. à café
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 30 g de jus de citron
- 150 g de gruyère, coupé en morceaux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1763 kJ / 419.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 445.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de sardine sur fonds d’artichaut
45 min
Salade de sucrine et crudités, vinaigrette au yaourt
15min
Sweet Home - B
1 godz.
Bûche de poisson
13 Std.
Croustillant poire-chocolat
1h 10min
Salade de cabillaud, tomate et céleri
1h 30min
Feuilleté aux poireaux et aux moules
4h 35min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12 Std. 25 Min
Spaghetti de courgette sauce bolognaise
40min
Salade chaude de haricots verts et fruits de mer
35min
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3h
Salade piémontaise
50min