Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise aux noisettes
- 130 g de sucre en poudre
- 150 g de noisettes
- 5 blancs d'œufs
La crème au chocolat blanc
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 125 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 1 pincée de vanille en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La garniture aux fruits
- 300 g de fruits rouges frais variés, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1692.1 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 62.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche vanille et framboise
50 godz. 30 min
Entremets pistache et rhubarbe
12h
Chocolat liégeois
4h 30min
Tarte au citron destructurée
20min
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Fougasse catalane
6h 25 min
Paris-Brest
3h
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Entremets Passion et mangue
12 godz. 30 min
Succès praliné
1h 40min
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min