Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 20 g de whisky
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 764.6 kJ / 182.9 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 Std.
Caramel au beurre salé
1h 45min
Gâteau au caramel
3h 50min
Caramel liquide
25min
Caramel de base
25min
Parfait au caramel
7hod.
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Riz au lait caramel
1 godz. 30 min
Sauce caramel au café
45min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 godz. 30 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min