Sauce caramel au whisky

Sauce caramel au whisky

4.7 54 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 portions

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
  • 20 g de whisky
  • 1 c. à soupe de vinaigre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 182.9 kcal / 764.6 kJ
Białko 0.4 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 9.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...