Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 20 g de whisky
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 764.6 kJ / 182.9 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1h 30min
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Caramel liquide
25min
Caramel de base
25min
Crème dessert au caramel
1h
Parfait au caramel
7h
Gâteau au caramel
3 Std. 50 Min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12h
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2j 30 menit
Crème anglaise Mode Sauce
15 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 min
Sucre glace (200 g)
5 Min