Pardulas (petits gâteaux sardes à la ricotta)

Pardulas (petits gâteaux sardes à la ricotta)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 pièces

Składniki

  • de ricotta
    500 g
La pâte
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • de beurre
    25 g
  • blanc d'œuf
    1
  • d'eau
    70 g
  • de sel
    1 pincée
La farce
  • de sucre en poudre
    80 g
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • jaune d'œuf
    1
  • pistil de safran
    1
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    25 g
  • de levure chimique (¼ de sachet)
    ½ c. à café
  • sucre glace maison pour la finition

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 89.8 kcal / 376.9 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 68.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...