Cake à la ricotta et aux fruits rouges

Cake à la ricotta et aux fruits rouges

4.2 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

  • 150 g de beurre en morceaux
  • 200 g de sucre en poudre
  • 400 g de ricotta
  • 2 citrons jaunes non traités (le zeste et jus d'1 citron et seulement le zeste du second citron)
  • 200 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 1 pincée de sel
  • 3 œufs
  • 125 g de myrtilles
  • 125 g de framboises fraîches
  • 75 g de mûres
  • 30 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 931 kcal / 3895 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...